خوش آمدید

ضرورت وجود زیرساخت برای تحقق کشاورزی تجاری

به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، سیدیعقوب موسوی عصر امروز در کنفرانس خبری که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شده بود، اظهار کرد: کشاورزی از ارکان اقتصاد ملی بوده و پیشینه تاریخی آن بیش از دو بخش صنعت و خدمات است.

وی با اشاره به اینکه تاریخ کشاورزی به قبل از حیات بشریت برمی‎گردد، اضافه کرد: در اعصار مختلف تاریخی از جمله عصر آتش، اختراع چرخ، استیلای بشر بر منابع آب‎ها و طبیعت، اهلی کردن دام‎ها و بسیاری از گیاهان و فراگیری دانش تکثیر آن‎ها بشر کشاورزی را از حالت مایحتاج غذایی به یکی از ارکان مهم اقتصادی در زندگی خود تبدیل کرده است.

موسوی با بیان اینکه در عصر حاضر سه نوع کشاورزی وجود دارد، تصریح کرد: نوع نخست کشاورزی معیشتی بوده که هدف آن تأمین مایحتاج غذایی در بعد خانوار است و کمی فراتر از آن کشاورزی نوع دوم است که طبق آن علاوه بر مورد مذکور مازاد مصرف در بازارهای محلی به فروش می‎رسد.

وی با توجه به اینکه در این نوع کشاورزی معاوضه کالا به کالا وجود داشته است، افزود: اما در کشاورزی نوع سوم که آن را کشاورزی تجاری یا اقتصادی می‎دانند، امنیت غذایی در مراحل بعدی اهمیت قرار دارد.

موسوی با اشاره به اینکه در این نوع کشاورزی بر مبنای تقاضای بازارهای هدف برنامه‎ریزی برای مراحل کاشت، داشت و برداشت انجام می‎گیرد، تصریح کرد: در ایران هم‎اکنون هر سه نوع کشاورزی وجود دارد، اما تلاش دولتمردان در ترویج کشاورزی تجاری است.

*چرخه کشاورزی جنوب کرمان ناقص است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان کشاورزی این منطقه را از نوع اقتصادی و تجاری دانست و گفت: اما چرخه این نوع کشاورزی به صورت ناقص است به‎ گونه‎ای که شناسایی بازارهای هدف به درستی صورت نگرفته است، ظرفیت‎های محیطی براساس مزایای نسبی اقتصادی تعیین نشده و نقش سایر بخش‎های دولتی و خصوصی در آن به خوبی تفهیم نشده است.

موسوی با اشاره به اینکه از جمله عواقب زیان‎بار این عدم برنامه‎ریزی اتفاق‎هایی بود که در سال گذشته در این بخش شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: محاسبه دقیق میزان تولید، کمبود و یا مازاد آن، میزان نیاز بر مصرف و برنامه‎ریزی برای تأمین کمبودها و تعیین سرنوشت میزان مازاد در برنامه‎ای تعیین می‎شود که مدیریت استراتژیک خوانده می‎شود.

وی در تشریح مدیریت استراتژیک اظهار کرد: مدیران استراتژیک تمام حوادث آینده را تخمین زده و پیش‎بینی می‎کنند، البته میزان دقت و صحت پیش‎بینی‎ها به میزان اطلاعات و صحت آمارها بستگی دارد تا براساس آن برنامه‎ریزی لازم صورت گیرد و تجهیزات و امکانات فراهم شود.

*مدیریت استراتژیک آرمانگرایی و آرمان‎خواهی است

موسوی مدیریت استراتژیک را مدیریت آرمانگرا و آرمان‎خواه دانست و تصریح کرد: تلاش در راستای تحقق اهداف بلند مدیریت استراتژیک از آرزوهای همه دولتمردان در تمام ممالک دنیا است.

وی در بحث تأمین مایحتاج ملی از بخش کشاورزی افزود: گیاهان و کالاهای استراتژیک از نظر مزیت نسبی ممکن است در رده‎های بعدی قرار گیرند، اما چنانچه در کشور جنگ، قحطی و یا تحریم رخ دهد، وجود محصولاتی مانند گندم، برنج، گوشت، شیر، روغن و شکر حیاتی هستند.

موسوی اضافه کرد: در تمام دنیا چنانچه محصولات استراتژیک از نظر مزیت نسبی پس از محصولات غیراستراتژیک قرار گیرند، توسط دولت‎ها یارانه‎هایی برای آن‎ها در نظر گرفته می‎شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: این یارانه‎ها شامل تعیین نرخ خرید تضمینی در شوراهای اقتصاد، بیمه محصولات کشاورزی، مساعدت در تأمین کالاهایی مانند کود، بذر، ماشین‎آلات و ... است.

موسوی جایگاه کشاورزی در رشد ناخالص ملی را از مبانی اقتصادی این بخش دانست و خاطرنشان کرد: میزان اشتغال و ثبات در شغل نیز جزو مبانی اجتماعی است که جامعه‎شناسان، جمعیت‎شناسان و حتی سیاستمداران از این زاویه به بعد اشتغالزایی می‎نگرند.

وی تصریح کرد: هیچ کشوری را نمی‎توان یافت که در بخش کشاورزی بسیار شکننده، اما در سایر بخش‎ها از جمله خدمات، تجارت و صنعت موفق باشد و هفت کشور صنعتی دنیا نمونه بارز این امر هستند.

موسوی تصریح کرد: تمام جوامع صنعتی ابتدا تلاش کردند که در بخش کشاورزی خودکفا شوند و مازاد محصول خود را به فروش برسانند و ارزآوری کنند بر همین اساس با دو مفهوم کشاورزی یارانه‎بگیر و مالیات‎بده مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه آرمان دولتمردان حرکت از سوی کشاورزی یارانه‎بگیر به سوی کشاورزی مالیات‎بده است، افزود: بر همین اساس کشاورزی علاوه بر امنیت غذایی دو رسالت مهم تأمین مایحتاج غذایی جمعیت ملی و تعریف برندهای تجاری در بازارهای بین‎المللی برای ورود ارز به کشور و تقویت پول ملی را بر عهده دارد.

*تحقق کشاورزی تجاری نیازمند وجود زیربناهای لازم است

موسوی اظهار کرد: بنابراین برای تحقق کشاورزی تجاری در این منطقه نیاز به زیربناهایی داریم که اساس آن آموزش، تحقیقات، ترویج امور زیربنایی آب، خاک، منابع طبیعی و ... است که از ثروت‎های هر کشور به شمار می‎رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: برای رسیدن به این نوع تجارت به یک نظام جامع اطلاع‎رسانی نیاز داریم که رسالت آن انتقال دانش از کانون‎ها، دانشگاه‎ها، مراکز تحقیقاتی و آموزشی به عرصه‎های کار و تولید و سپس تکمیل فرایند و زنجیره‎های اقتصادی است.

موسوی خاطرنشان کرد: رسالت بخش کشاورزی تنها در تولید محصولات نیست، بلکه فرایندهای پس از تولید شامل تبدیل، بازاریابی، بسته‎بندی، درجه‎بندی، فروش و خدمات پس از آن را نیز شامل می‎شود.

وی با بیان اینکه ایرانیان شرایط سخت را به خوبی تحمل می‎کنند، اظهار کرد: بدترین سال‎های کشور 91 – 91 بود به همین دلیل باید به مدیرانی که در این شرایط سخت موفق عمل کردند، مدال اعطا کرد.

موسوی اضافه کرد: مردم جنوب کرمان نیز مقاوم هستند که در شرایط جوی و گرمای طاقت‎فرسای منطقه به سختی به امر مقدس کشاورزی می‎پردازند، اما همچنان با فقر و محرومیت دست و پنجه نرم می‎کنند.

وی 543 نیروی انسانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان را سرمایه‎های آن دانست و ادامه داد: بنابراین اگر این سازمان به نیروی انسانی خود تکیه کرده و منزلتش را ارتقا دهد، فضای آن به سمت کار و فعالیت پیش می‎رود.

موسوی با تأکید بر اینکه باید فرهیختگان منطقه در تصمیم‎گیری‎‎های سازمان سهیم باشند و آن را متعلق به خود بدانند، خاطرنشان کرد: همچنین باید تشکل‎ها و انجمن‎ها را ایجاد کرد و این تصور را نداشت که در صورت رشد بخش خصوصی و تعاونی اختیارات دولت کاهش پیدا می‎کند.

*اختیارات ریاست سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان به مدیریت‎ها تفویض شده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به اینکه برای ایجاد دولت الکترونیک شعارهای زیادی داده شده است، اما ابزار آن فراهم نیست، گفت: برای تسریع در روند کارها جز اختیار امضای اسناد زراعی و برخی از اسناد مالی تمام اختیارات خود را به مدیران شهرستان‎ها تفویض کردم.

موسوی با توجه به اینکه شأن کشاورزان این منطقه بسیار بیشتر از شرایط کنونی و امکانات و تجهیزات مورد استفاده آن‎ها است، تصریح کرد: ساختمان جهاد کشاورزی در زمان خود از بهترین نوع ساختمان‎ها بوده، اما اکنون به شدت تخریب و فرسوده شده است.

وی افزود: بخش حمل و نقل نیز با مشکلات فراوانی مواجه است که برای رفع آن نیازمند اعتبارات کافی هستیم تا بتوانیم به خوبی وضعیت کشاورزی منطقه را مدیریت کنیم و بازدیدهای مستمری از مناطق مختلف انجام دهیم.

*بی‎تدبیری جنوب کرمان را به کویر مبدل می‎کند

موسوی تصریح کرد: کمبود منابع آبی در منطقه جنوب کرمان به حدی بحرانی است که در صورت وجود این روند در آینده منطقه به کویری مبدل می‎شود که دیگر هیچ موجود زنده‎ای قادر به زندگی کردن در آن نیست و این امر باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.

وی ادامه داد: بذر ذرت و کنجد برای نخستین بار در منطقه تکثیر و به استان‎های دیگر نیز ارسال شد و به کشاورزان نیز کشت دانه‎های روغنی را توصیه می‎کنیم تا دچار خسارت نشوند.

موسوی با تأکید بر اینکه در تولید سبزی و صیفی در منطقه تجدیدنظر می‎کنیم، اضافه کرد: همچنین برای تولید سبزی و صیفی ایجاد تونل مناسب نیست که تلاش می‎کنیم، آن‎ها را اصلاح کنیم و گلخانه‎ها را نیز به سمت تیپ فائو و کشت‎های هیدروپولیک ببریم، زیرا کارآیی آب در آن بسیار کمتر است.

*11.7 میلیارد تومان برای مکانیزاسیون کشاورزی اختصاص یافته است

وی با بیان اینکه الگوهای کاشت، نوع گیاهان، شیوه‎های تولید و ... نیازمند تغییرات اساسی هستند، افزود: در صورت راه‎اندازی فرودگاه نسبت به تولید توت‎فرنگی برای صادرات که بسیار باصرفه است، برنامه‎های خوبی در نظر داریم.

موسوی با اشاره به اینکه بحث بزرگ کشاورزی تشکل‎ها است که در آن کار زیادی صورت نگرفته است، ادامه داد: خط اعتباری ویژه وزارت جهاد کشاورزی بدون محدودیت 11.7 میلیارد تومان اعتبار برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی به این منطقه اختصاص داده شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: تمام سیستم مکانیزاسیون در بخش زراعت وجود دارد و در بخش‎های دیگر از جمله باغبانی و دامپروری استفاده از این ظرفیت مورد توجه قرار نگرفته است بر همین اساس در نظر داریم با اختصاص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی سیستم مکانیزاسیون مورد نیاز امور عشایری را تهیه کنیم.

وی با بیان اینکه چندان قصد توسعه نداریم، زیرا در منطقه جنوب کرمان با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم، اظهار کرد: بیش از 90 درصد از آب‎های ما زیرزمینی هستند که بسیار از آب‎های سطحی آسیب‎پذیرتر بوده و اثر خشکسالی را تشدید می‎کنند.

*رفع مشکل منطقه جازموریان نیازمند تدبیر اساسی است

موسوی با تأکید بر اینکه باید برای رفع مشکل منطقه جازموریان که دارای ظرفیت فراوان تولید علوفه و البته دام‎های تشنه است هرچه سریع‎تر چاره‎اندیشی شود، تصریح کرد: در کوهپایه‎ها مناطقی وجود دارد که استعداد توسعه باغبانی دارد و بر همین اساس برنامه‎ریزی‎هایی صورت می‎گیرد.

وی مشکلاتی مانند تک‎محصولی بودن، کمبود بارش باران و عدم وجود زراعت دیم را موجب شکننده شدن منطقه خواند و اضافه کرد: در راستای جبران منابع محدود آبی باید قنوات منطقه جنوب کرمان را احیا کرد که نیازمند کارهای شاخص آبخیزداری است.

موسوی با اشاره به اینکه نخستین محموله گوجه‎فرنگی جنوب کرمان در سال جاری به روسیه صادر شد، اظهار کرد: کارخانه‎های رب گوجه‎فرنگی موجود در منطقه جنوب کرمان تنها کارگاه پخت هستند که به دلیل نداشتن صنایع بسته‎بندی و برند تجاری به نام دیگر مناطق به بازار عرضه شدند.

*مطالبات از سطح سازمان براساس معیار علمی باشد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با تأکید بر اینکه باید مطالبات از سطح سازمان براساس معیار علمی باشد، افزود: نباید تحقیقات تکراری توسط محققان انجام گیرد و موضوع تحقیقات براساس سلیقه شخصی انتخاب شود، بلکه آنان باید در زمینه مشکلات و نیازهای جامعه این تحقیقات را انجام دهند.

موسوی وظیفه سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان را تفکر دانست و خاطرنشان کرد: باید کارشناسان، محققان و مسئولان تفکر و اندیشه کرده و منطقه را با مناطق هم‎اقلیم خود در دنیا مقایسه کنند تا بتوانند از تجربیات آنان در پیشبرد کارها استفاده لازم را ببرند.

وی بزرگ‌ترین مشکل بخش کشاورزی را در بخش آموزش و ترویج دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه بخش کشاورزی در برنامه پنجساله توسعه، اقتصاد و اشتغال اعتبار کافی برای آن در نظر گرفته نشده است.

موسوی با اشاره به اینکه برای مرکز ترویج این سازمان در سال گذشته تنها 224 میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شده بود، تصریح کرد: تنها جایی که سازمان جهاد کشاورزی باید بیشتر هزینه کند، بخش آموزش و ترویج است تا بتواند نتیجه آن را در آینده شاهد باشد.

  • 2623
  • 0
ادامه مطلب

56 درصد اهداکنندگان خون در جیرفت مستمر هستند

علی بهزادی در حاشیه تجلیل از اهداکنندگان مستمر خون در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در جیرفت با تبریک 24 خرداد ماه روز جهانی اهداکنندگان خون اظهار داشت: شعار جهانی امسال «خون سالم برای مادران» است.

وی با اشاره به انواع اهداکننده خون بیان داشت: افرادی که بار اول برای اهدا مراجعه می‎کنند، اهداکننده بار اول، افرادی که در سال یک‌بار خون اهدا می‎کنند، اهدا کننده باسابقه و افرادی که طی سال دو بار یا بیشتر به این امر می‎پردازند، اهدا کننده مستمر خوانده می‎شوند.

بهزادی تعداد اهداکنندگان مستمر را 56 درصد ذکر و تصریح کرد: ارائه کارت ملی، داشتن سلامتی کامل، سن بین 17 تا 65 سال و وزن بیش از 50 کیلوگرم شرایط کلی اهداکنندگان خون هستند.

وی با برشمردن مزایای اهدای خون افزود: اهدا موجب شادابی و نشاط فرد اهداکننده، جلوگیری از غلظت خون، کاهش سکته‎های قلبی و مغزی و نجات جان همنوعان می‎شود.

وجود 22 بیمار مبتلا به تالاسمی در جیرفت و عنبرآباد

بهزادی تعداد بیماران مبتلا به تالاسمی شهرستان‎های جیرفت و عنبرآباد را 220 نفر خواند و عنوان کرد: این بیماران ماهانه 290 واحد خون مصرف می‎کنند.

رئیس پایگاه انتقال خون شهرستان جیرفت با بیان اینکه همچنین 250 واحد خون در بیمارستان امام خمینی و 50 واحد در بیمارستان آیت‎الله کاشانی مصرف می‎شود، گفت: در مجموع حدود 600 واحد خون در این سه مرکز مورد مصرف قرار می‎گیرد.

انجام 1105 واحد خونگیری در پایگاه انتقال خون جیرفت

بهزادی خاطرنشان کرد: همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه یک هزار و 374 نفر به پایگاه انتقال خون مراجعه کرده که از این تعداد یک هزار و 105 نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی با اشاره به اینکه از این تعداد 94 نفر زن و یک هزار و 11 نفر مرد و در مجموع 677 نفر از آنان نیز جزء اهدا کنندگان مستمر بودند، اظهار داشت: طی این دو ماه نیز یک هزار و 118 واحد خون، 165 واحد پلاسما و 140 واحد پلاکت در مراکز درمانی مصرف شده است.

عدم استقبال بانوان جیرفتی از اهدای خون

بهزادی با انتقاد از عدم استقبال بانوان نسبت به اهدای خون تصریح کرد: با توجه به اینکه زنان نیز نیمی از جامعه را تشکیل می‎دهند از تمام آنان که دارای شرایط لازم هستند، تقاضا می‎شود برای اهدای خون به این پایگاه مراجعه کنند و مشارکت بیشتری در این امر خداپسندانه داشته باشند.

نیاز شدید به اهدای خون در ماه رمضان

وی بیان داشت: همچنین با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و گرمای شدید هوا از مردم نوعدوست این منطقه دعوت به عمل می‎آید تا به پایگاه انتقال خون مراجعه کرده و خون خود را در راستای کمک به بیماران نیازمند اهدا کنند.

رئیس پایگاه انتقال خون شهرستان جیرفت گفت: از تمام ارگان‎ها و نهادهای دولتی و خصوصی و اصحاب رسانه و مطبوعات نیز که در راستای ترویج فرهنگ اهدای خون همکاری داشته و اهداکنندگان خون که همواره این مرکز را در پیشبرد اهداف مورد نظر یاری کردند، تشکر می‎کنیم و امیدواریم که این روند همچنان ادامه داشته باشد.

بهزادی عنوان کرد: 9 مرداد ماه نیز روز تأسیس سازمان انتقال خون ایران و مصادف با 40 سالگی آن با شعار «40 سال همراهی، 40 میلیون اهدای خون و تداوم بیکران زندگی» است که برنامه‎های خاص خود را دارد.

به گزارش فارس، به مناسبت روز جهانی اهداکنندگان خون از 25 نفر اهدا کنندگان مستمر زن و مرد و رابطان ترویج فرهنگ اهدای خون که با پایگاه انتقال خون شهرستان جیرفت همکاری داشتند با اعطای لوح و هدیه تقدیر به عمل آمد.

  • 2573
  • 0
ادامه مطلب

95 درصد آب بخش کشاورزی جیرفت از سفره‎های زیرزمینی است

محمدعلی سیفی امروز در حاشیه افتتاح طرح آبیاری تحت فشار در روستای طوهان از توابع شهرستان جیرفت در گفت‌‎وگو با خبرنگار فارس در جیرفت اظهار داشت‎: این طرح با هدف افزایش راندمان آبیاری و صرفه‎جویی در آب‎های زیرزمینی اجرا شده است.

سیفی خاطرنشان کرد: این طرح در حدود 67 هکتار با هزینه 310 میلیون تومان در مجموع با 15 درصد خودیاری با اعتبار حدود 350 میلیون تومان به بهره‎برداری می‎رسد.

وی بیان داشت: بیش از 4 هزار و 500 حلقه چاه در شهرستان جیرفت وجود دارد که عمده آن‎ها پس از پیروزی انقلاب حفر شده‎ و به بهره‎برداری رسیده‎اند.

سیفی تصریح کرد: بیش از 95 درصد از آب‎های مورد استفاده بخش کشاورزی در منطقه دشت جیرفت از سفره‎های زیرزمینی است به همین دلیل باید صرفه‎جویی در منابع آبی را در دستور کار قرار داد.

وی با اشاره به اینکه سالانه حداقل یک متر افت سطح آب در چاه‎های کشاورزی اتفاق می‎افتد، افزود: هر ساله در سفره‎های آب زیرزمینی با کسری مخزن مواجه هستیم، زیرا برداشت آب بیشتر از ورودی آب به این سفره‎ها است.

سیفی عنوان کرد: در برخی از حوزه‎ها بیش از 50 حلقه چاه‎ آرتیزین وجود داشت، اما اکنون تنها یک تا دو حلقه با آبدهی بسیار پایین موجود است به همین دلیل باید راندمان آبیاری را افزایش داد تا در آینده نزدیک با مشکل مواجه نشویم.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان جیرفت گفت: در هر صورت به دلیل افزایش برداشت با مشکل حاد و بحرانی مواجه می‎شویم، اما با آبیاری تحت فشار این روند را طولانی‎تر می‎کنیم.

سیفی خاطرنشان کرد: در سال 91، یک هزار و 400 هکتار طرح آبیاری تحت فشار اجرا شد، اما در سال 92 به دلیل کمبود منابع اعتباری این میزان به 300 هکتار کاهش یافت.

  • 2284
  • 0
ادامه مطلب

مصلای بزرگ امام خمینی (ره) جیرفت افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، عصر امروز همزمان با نیمه شعبان میلاد یگانه منجی عالم بشریت امام زمان (عج) مصلای بزرگ امام خمینی (ره) این شهر افتتاح شد.

حجت‎الاسلام اصغر عسکری امروز در حاشیه آیین افتتاح این مصلا در گفت‎وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: فاز نخست مصلای جیرفت با همکاری مردم و مسئولان در خور شأن این منطقه احداث شد هرچند که هنوز نواقصی در آن وجود دارد.

وی با درخواست همکاری مردم برای احداث کامل مصلا بیان داشت: روند تکمیل این مصلا با همکاری خیران و مردم در حال انجام است که امیدواریم هرچه سریع‎تر به اتمام برسد تا موجب رونق دینی و فرهنگی شهرستان شود.

عسکری تصریح کرد: از هشتم مرداد ماه سال 90 که امام جمعه سابق جیرفت عهده‎دار کار مصلا بودند، 417 میلیون و 200 هزار تومان برای آن هزینه شده بود.

وی افزود: در مجموع یک میلیارد و 864 میلیون و 538 هزار و 700 تومان میلیون برای 3 هزار و 500 متر زیربنای مصلای جیرفت هزینه شده است.

امام جمعه جیرفت با اشاره به اینکه این سازه به صورت بتونی برای دو طبقه پیش‎بینی شده است، گفت: با توجه به استحکام بنا هزینه زیادی برای احداث آن صرف شده است.

عسکری با بیان اینکه حدود 160 میلیون تومان برای خرید فرش‎های مصلا هزینه شده است، عنوان کرد: همچنین 20 دستگاه کولر گازی با قیمت بیش از 120 میلیون تومان توسط یکی از فرزندان شهید برای مصلا خریداری شده است.

وی با اشاره به کمک 100 میلیون تومانی یک خانواده‎ جیرفتی به مصلا اظهار داشت: با استفاده از این پول حدود 40 میلیون تومان نیز سیستم صوتی برای مصلا خریداری شده است.

عسکری با تأکید بر اینکه احداث مصلا برای نماز جمعه به معنای این نیست که مسجد جامع یا سایر مساجد تحت‎الشعاع آن قرار گیرند، خاطرنشان کرد: مسجد جامع جایگاه ویژه و ممتاز خود را دارد و همیشه باید به عنوان یک محور و مرکز مقدس مورد توجه باشد.

وی مساجد جامع را جایگاه دیانت و عبادت در اصالت معنوی خواند و بیان داشت: با توجه به وجود فضای فیزیکی بیشتر برای تجمع مردم و پارکینگ گسترده برای تردد و حمل و نقل این مکان احداث شده است.

عسکری عنوان کرد: فرمانداران سابق و کنونی، شهرداری، شورای اسلامی شهر، ستاد نماز جمعه و ... در راستای راه‎اندازی مصلای جیرفت کمک و همکاری خوبی با دفتر امام جمعه داشتند.
 

  • 2896
  • 0
ادامه مطلب

آغاز اجرای فاز دوم زیرگذر حجر بن عدی

روح‎الله میرکهنوج امروز در حاشیه جلسه شورای اسلامی شهر در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در جیرفت اظهار داشت: مصوبه صدور پروانه ساختمانی رایگان برای زوج‎های جوانی که در سال 93 ازدواج می‎کنند با استقبال گسترده مردم روبه‎رو شده است.

وی بیان داشت: این طرح در راستای تبعیت از فرمایش مقام معظم رهبری در زمینه ازدواج آسان، تهدید نسل و سیاست‎های جمعیتی به اتفاق نظر تمام اعضای شوای اسلامی شهر جیرفت مصوب شد که امیدواریم، برکات و پیامدهای مثبتی در بر داشته باشد.

میرکهنوج همچنین در زمینه احداث پارک بانوان تصریح کرد: این پارک به صورت موقت در زمینی به مساحت 4 هزار متر مربع در قسمتی از پارک ولی عصر (عج) جیرفت احداث می‎شود.

وی افزود: با توجه به تأکید اعضای شورای اسلامی شهر مقرر شد در آینده نزدیک شهردار پس از کارشناسی‎های لازم در فاز اول این پروژه با آماده‎سازی محوطه، وسایل ورزشی و امکاناتی برای پیاده‎روی بانوان در آن قرار دهد.

میرکهنوج همچنین با توجه به پیگیری اعضای شورای اسلامی شهر در زمینه تسریع در روند احداث زیرگذر حجر بن ‎عدی عنوان کرد: پایه‎های این پل نصب و برای پل روی زیرگذر میلگرد خریداری شده تا در آینده نزدیک کار احداث سقف آن انجام شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر جیرفت با توجه به اظهارات شهردار از آغاز فاز دوم این زیرگذر در آینده نزدیک خبر داد و گفت: پس از آن نیز مراحل گودبرداری انجام می‎گیرد تا هرچه سریع‎تر از این زیرگذر بهره‎برداری و مشکل ترافیکی انتهای خیابان شهید رجایی برطرف شود.

میرکهنوج خاطرنشان کرد: هزینه پایه دوربین‎های امنیتی سطح شهر نیز توسط شورای اسلامی شهر جیرفت مصوب شده که پس از تأمین اعتبار خریداری و نصب می‎شوند تا بتوان از این طریق کمک شایانی به اجرای قوانین و ایجاد نظم عمومی کرد.

  • 2742
  • 0
ادامه مطلب