خوش آمدید

مشکلات کشاورزان جنوب کرمان بزودی برطرف می شود

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی از رفع اصولی مشکلات کشاورزان منطقه جنوب کرمان در زمینه فروش محصولات در آینده نزدیک خبر داد.
[یک نماینده مجلس: مشکلات کشاورزان جنوب کرمان بزودی برطرف می شود]

فرج اله عارفی شامگاه دوشنبه در آیین تودیع و معارفه رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در جیرفت افزود: وزارت جهاد کشاورزی تاکنون در مدیریت و سیاست گذاری محصولات مذکور با خلا قانونی مواجه بود که با تصویب قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی مشکلات آن برطرف شده است.

وی تصریح کرد: آیین نامه اجرایی این قانون یک ماه است که ابلاغ شده و امیدواریم با اجرای کامل آن مشکلات بخش کشاورزی و نبود بازار و کاهش قیمت محصولات کشاورزی برطرف شود.

به گفته عارفی، کاهش شدید قیمت محصولات کشاورزی جنوب کرمان موجب شده است 170 نماینده مجلس در نامه ای به رییس جمهوری خواستار رسیدگی به این وضعیت شوند.

وی خاطرنشان کرد: البته در دی ماه سال گذشته نیز در نامه ای مشکلات و خطر نابودی محصول سیب زمینی و پیاز منطقه را به وزارتخانه جهاد کشاورزی اطلاع داده بودیم اما آنها اعلام کردند که هیچ مشکلی نداریم.

عارفی ادامه داد: اما امروز شاهد نابودی دسترنج کشاورزان هستیم که امید است با برنامه ریزی مدون دیگر شاهد این گونه حوادث نباشیم.

نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان نیز در ادامه گفت: جنوب کرمان منطقه پهناوری است که وسعت آن از 20 استان کشور بزرگتر و پراکندگی آن زیاد است.

حجت الاسلام محمدرضا امیری افزود: شغل اصلی مردم این منطقه کشاورزی و دامداری است و ظرفیت توسعه جنوب کرمان در این بخش نهفته شده است زیرا هر اندازه در توسعه این حوزه تلاش شود به همان اندازه اقتصاد منطقه نیز رشد خواهد کرد.

وی بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان متعلق به کل منطقه است و مختص بعضی شهرستانها نیست لذا از نظر توزیع اعتبارات و تخصیص منابع باید عدالت رعایت شود.

حجت الاسلام امیری تصریح کرد: رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان باید برای پنج میلیون تن محصولات زراعی و باغی جنوب کرمان برنامه ریزی کند تا شاهد نابودی دسترنج کشاورزان نباشیم.

در این آیین از تلاش های مجید درینی تقدیر و سید یعقوب موسوی به عنوان رییس سازمان جهاد کشاورزی معرفی شد.

  • 2749
  • 0
ادامه مطلب

جیرفت یکی ازتمیزترین شهرهااست

 

شهردارجیرفت: امروز به مبارکی حضورمقام معظم رهبری درسالهای قبل ازانقلاب درجیرفت این شهردارالولایه نامیده میشود.بی شک همه کسانی که طی سالیان اخیرحتی برای اندک زمانی درشهرجیرفت توقف داشته اندفعالیت های عمرانی شهردارمختاری که بامدیریت جهادی خاص خودبازگوکننده تغییرچهره ومبلمان شهری سنتی وقدیمی به شهری درحال رسیدن به جایگاهی درخورشان ونام دارالولایه جیرفت است،رادرک کرده اند.شهرداری که با بکارگیری عناصر وآلمانهای شهری درکناربهره گیری ازفرهنگ،آداب ورسوم مردمان این دیار درحال ایجاد شهری باتمام مولفه های یک کلان شهر است کار مهمی که علاوه براینکه باتغییرات ایجادشده آرامش رابرای شهروندان به ارمغان می آوردباعث ارتقاء رتبه شهری جیرفت دراختصاص اعتبارات شهری به این شهرداری طی سالیان آینده خواهد شد.بی گمان اگربنا به انتخاب برترین مدیردرشهرستان جیرفت وحتی استان پهناورکرمان باشدبراساس دلایل متعدد این مهم ازآن مهندس مختاری خواهدبود.وی درابتدا بااشاره به حضورمقام معظم رهبری درسالهای قبل ازانقلاب دراین شهر،گفت:امروز به مبارکی حضور مقام معظم رهبری درآن سالهادرجیرفت این شهرداراالولایه نامیده میشود.وی بابیان اینکه استان کرمان واقعا"دیارکریمان ودل عالم است اظهارداشت:به دلایل مختلفی جنوب کرمان وبویژه شهرستان جیرفت بهشت جاودان وآغاز تمدن جهان است.مختاری همچنین عمده مشکل این شهردرحوزه شهرداری راوضعیت آسفالت خیابانها ومعابراین شهرخواندوافزود:آن مشکل صرفا"به شهرجیرفت خلاصه نمی شودبلکه بسیاری ازشهرها دچاراین معضل هستند.

وی ادامه داد:درماه های پایانی سال گذشته باتوجه به اینکه درایام نوروزمرکزشهرموردتوجه بازدیدکنندگان ومیهمانان میباشد ازیک سووازسوی دیگربه دلیل اینکه بیشترین تراکم جمعیتی شهر مربوط به این منطقه می باشدآسفالت معابرآن دراولویت قرارگرفت.

مختاری همچنین ازدولتمردان درزمینه تامین قیرشهرداریها مساعدت طلبیدو بیان داشت:متاسفانه شهرداریهادراین رابطه بامشکل روبروونیازمند توجه ویژه دولتمردان هستند.

وی دررابطه باوضعیت زباله های شهری شهرجیرفت درپاسخ به مجری رادیوگفت:جیرفت یکی ازتمیزترین شهرهااست.مختاری اضافه کرد:شهرداری جیرفت 400نیروی شرکتی داردکه همگی آنهادربخش خدماتی کارجمع آوری وخارج نمودن زبا له هاازشهررابرعهده دارند.

وی بابیان اینکه سالانه مبلغ قابل توجهی صرف جمع آوری وخارج کردن زباله هاازشهرمیشودافزود:دراین رابطه آقای امینی روش فرماندارجیرفت درحال رایزنی برای جذب سرمایه گذاردرجهت استفاده مطلوب ازطلای کثیف این شهرمیباشد

  • 2624
  • 0
ادامه مطلب

لزوم تدبیر برای پایان خوش سریال تلخ کشاورزان

کشاورز زحمتکش همیشه در مسیر افتخار مدیران تا حمایت واقعی از این قشر مهم و تأثیرگذار دچار بحران و تلاطم می‌شود که بهای سنگین آن را در فصل برداشت متوجه می‌شویم.

همه ساله در هنگام کاشت محصولات جالیزی و صیفی‌جات، ‌این مدیران جهاد کشاورزی هستند که با تلاش سعی می‌کنند تا ضمن افزایش سطح زیر کشت، امید را در دل کشاورز زنده نگه دارند.

اما کشاورز زحمتکش همیشه در مسیر افتخار مدیران تا حمایت واقعی از این قشر مهم و تأثیرگذار دچار بحران و تلاطم می‌شود که بهای سنگین آن را در فصل برداشت متوجه می‌شویم، فصل کاشت آغاز می‌شود و یک مشکل کشاورز سوخت، کود و ادوات کاشت است و مشکل دیگر هزینه داشت و نگهداری که با تورم نابسامانی روبه‌رو بوده است.

نوسانات شدید قیمتی و مرز ورشکستگی کشاورز

در جنوب کرمان بیش از 20 هزار حلقه چاه کشاورزی موجود است و در حدود  7 هزار حلقه آن فاقد پروانه و تک‌رقمی هستند که سال‌های زیادی است، نان‌آور کشاورزان منطقه هستند، اما به زعم همه تلاش‌ها در کمیسیون سوخت و کشاورزی مجلس شورای اسلامی، ‌عدم مصوبه قانونی یکپارچه و ویژه کشاورزی جنوب کرمان در فصل برداشت این نقیصه را روشن‌تر می‌کند.

به فصل برداشت می‌رسیم و همیشه یک محصول در جایگاه طلایی قرار می‌گیرد و بقیه محصولات در ردیف سوخته قرار می‌گیرند و نوسانات شدید قیمتی به همراه دارند که به مرز ورشکستگی کشاورزان می‌رسد.

این نابسامانی در بازار فروش و برداشت از یک‌طرف و عدم وجود ادوات برداشت مکانیزه و مناسب از طرف دیگر،‌ کمبود وسایل حمل و نقل محصولات کشاورزان گاه فشار مضاعف خود را بر کمر کشاورزی وارد می‌‌کند که هیچ پشتیبانی به جز دولت ندارند.

دلالان آزاردهنده در فصل برداشت

اسم فصل برداشت که می‌آید، کم کم افراد سودجو و مخل بازار به نام دلال پیدا می‌شوند و اغلب امید کشاورزان را به رؤیا و توهم می‌کشانند و گاه او را چنان ناامید می‌کنند که از همان ابتدای کشت تلاش خود را بی‌ثمر بداند.

دلالان سال‌ها است که همانند افعی بر کشاورزی هند ایران چمبره زده‌اند و آن چیز که البته به جایی نرسید، فریاد کشاورز است.

سالانه از جنوب کرمان بالغ بر 4 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید و روانه بازار داخلی و کشورهای اروپایی و آسیایی می‌شود که این نقطه مثبت در کشاورزی جنوب کرمان ارگانیک بودن محصولات آنها است، اما مشکل کجا است و چاره چیست؟

نبود گمرک، عدم وجود قیمت تضمینی خرید برای تمام محصولات، عدم هماهنگی در تعرفه واردات و صادرات و عدم شناسایی زمان واردات محصولات مورد نیاز همه به کمک دلالان چیره دست آمده و خنجر زهرآگین آنها را برنده‌تر می‌کند.

وقتی زغال از مرکبات با ارزش‌تر می‌شود

معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: در جنوب کرمان  36 هزار هکتار باغ مرکبات، 38 هزار هکتار نخیلات و یک‌هزار و 500 هکتار گلخانه وجود دارد که از گلخانه‌ها یک‌هزار و 250 هکتار به کشت خیار و مابقی توت‌فرنگی و صیفی‌جات هستند.

احمد دلجوکوهستانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس اظهار داشت: از این مقدار سطح زیرکشت 550 هزار تن مرکبات و 220 هزار تن خرما و 270 هزار تن محصولات گلخانه‌ای برداشت می‌شود که برای این حجم تولید فکری نشده است و کشاورزان را با مشکل مواجه می‌کند.

وی افزود: عدم استفاده و نبود صنایع بسته‌بندی و مدرن و نوین، نبود برندسازی در فروش محصولات نیز در بحث صادرات محصولات کشاورزان جنوب کرمان را با مشکل شدید در بازارهای خارجی مواجه کرده است که اگر فکر جدی نشود باید قید صادرات را بزنیم.

معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بیان کرد: مردم تصمیم می‌گیرند که وقتی رونقی در بازار مرکبات نیست به سمت کشاروزی فصلی روی می‌آورند و باغ‌های مرکبات را به دست اره می‌دهند و برای تولید زغال بریده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر باید به این فکر کنیم که با بریدن درختان این منطقه سطح کشت مرکبات به شدت افت کرده و پیشنهاد می‌شود در دامنه‌ها که آب کمتری نیاز دارد به کاشت مرکبات پرداخته شود.

عدم همخوانی تولیدات کشاورزی با سرمایه‌گذاری

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان به خبرنگار فارس گفت: در جنوب کرمان 50 واحد صنعتی و تبدیلی در حوزه کشاورزی احداث شده است که با توجه به آمار تولید که توسط جهاد کشاورزی منتشر می‌شود، کفایت نمی‌کند و نیاز به حضور سرمایه‌گذاران بیشتری در منطقه است.

محمود اسکندری‌نسب تصریح کرد: با توجه به آمار سطح زیرکشت محصولات کشاورزی استنباط به آن یک ناهمخوانی در برداشت ایجاد می‌کند که با ظرفیت کارخانه‌های موجود سنجیده نمی‌شود.

وی عنوان کرد: برای رفع مشکلات گوجه‌کاران باید برای تکمیل زنجیره کارخانجات رب به سرعت دو واحد بسته‌بندی ایجاد شود تا ضمن ارتقای ظرفیت کارخانجات به نوآوری و شکوفایی اقتصاد هم سامان داده باشیم.

اسکندری‌نسب افزود: برای فرآوری محصولاتی مانند پیاز، خیار، ذرت، سیب‌زمینی، هندوانه، خرما و سبزیجات در جنوب کرمان هیچ کارخانه‌ای وجود ندارد و ارزش افزوده بسیاری از این منطقه به صورت خام خارج می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان گفت: شهرستان‌های قلعه‌گنج و رودبار در جنوب کرمان مقام اول تولید حنا را در کشور دارند، اما تاکنون نسبت به فرآوری آن هیچ اقدامی نشده و از سرمایه‌گذاران در این زمینه دعوت می‌شود.

شهرک‌های صنعتی با مشوق‌های طلایی منتظر سرمایه‌گذاران

وی تصریح کرد: در بحث دانه‌های روغنی نیز جنوب کرمان به ویژه قلعه‌گنج نیاز به توجه جدی‌تری دارند، کنجد به عنوان محصول استراتژیک منطقه باید فکری برای فرآوری آن شود.

اسکندری‌نسب افزود: در بخش جانبی کشاورزی نیز تولید لوله‌های پلی‌اتیلن در مدیریت و رفع کمبود آب در منطقه کمک شایانی می‌کند که با توجه به سطح زیرکشت محصولات زراعی و باغی، این نیاز امروز بیشتر دیده می‌شود.

وی بیان داشت: با توجه به صادرات خیار نمونه جیرفت به سایر نقاط جهان باید در زمینه فرآوری این محصول نیز قدم برداریم و با توجه به آمار سازمان جهاد کشاورزی نیاز به 50 کارخانه فرآوری این محصول داریم که هم‌اکنون هیچ واحد صنعتی در منطقه وجود ندارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان گفت: با توجه به کشت انواع سبزیجات در هشت ماه سال در منطقه جنوب کرمان که یک پدیده نادر است، سالانه 50 هزار تن برداشت باز هم در مقوله بسته‌بندی و فرآوری با مشکل مواجه است و حجم عمده‌ای از ارزش‌افزوده به خارج از استان منتقل می‌شود.

اسکندری‌نسب اظهار داشت: در بحث ذرت نیز مقام اول کشوری در تولید را دارا هستیم، اما هنوز به جزو چهار واحد ذرت خشک‌کنی هیچ واحدی برای فرآوری محصول ذرت احداث نشده است که هم‌اکنون با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستیم.

وی بیان کرد: شهرک‌های صنعتی در تمام شهرستان‌های جنوب کرمان با مشوق‌های ویژه و طلایی منتظر سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی و اشتغال هستند و پیشنهاد می‌شود این منطقه بکر را از دست ندهند.

تعاونی‌ها و نهادهای خودگردان کشاورزی راه حل مشکل

اصغر صادقی کارشناس ارشد کشاورزی نیز گفت: در زمینه کشاورزی جنوب کرمان باید همه دست به دست همه بدهند و این آشفتگی را سامان بدهند.

وی ادامه داد: شرکت‌های تعاونی در زمینه کشاورزی از کشت تا برداشت نقش اصلی خود را ایفا کنند و سهام‌داران شرکت ضمانت اجرایی در راستای تعیین سطح زیرکشت و ضمانت خرید داشته باشند.

صادقی افزود: شرکت‌های تعاونی می‌توانند، کشاورزان را به سمت کشت چند محصولی سوق دهند و در قبال آن قیمت خرید آنها را تضمین کنند، زیرا مشکل فعلی کشاورز کشت تک‌محصولی است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: باید با توجه به بازدهی محصولات در هر منطقه از جنوب منطقه‌بندی صورت پذیرد و جهاد کشاورزی و مسئولان نیز امکانات و تسهیلات را به همین نحوه توزیع کنند.

وی افزود: راه‌اندازی نهادهای خودگردان که توسط خود کشاورزان مدیریت می‌شوند، اما از تسهیلات دولتی استفاده می‌کنند و جهاد کشاورزی به عنوان مشاور حضور مستمری دارد و از بهترین مواردی است که می‌تواند منجر به حل مشکل باشد.

خروج از کشت تک‌محصولی تنها راه حل بحران برداشت

محمود سالاری کارشناس ارشد کشاورزی نیز گفت: کشاورز نباید هرساله یک محصول خاص کشت کند، بلکه چندین محصول در قطعات مختلف کاشت شود تا در صورت عدم فروش یک محصول جبران خسارت از محصول دیگر را داشته باشد.

وی عنوان کرد: کشاورز ما باید در کنار کار کشاورزی خود حتما از پرورش دام به صورت پرواری نیز بهره ببرد و  این سبب می‌شود تا خسارت‌های احتمالی به کمترین حد خود رسیده و بازده بهتری در سال داشته باشند.

سالاری بیان داشت: استفاده از کودهای حیوانی به جای کود شیمیایی و استفاده از کودهای دامی منطقه که بیشتر گاوی و گوسفندی هستند در هزینه کاشت تا برداشت محصول بسیار تاثیرگذار است.

فصل تغییر است و مدیریت جهادی می‌خواهد

جهاد کشاورزی باید کارگاه‌های توجیهی بیشتری را برای کشاورزان برگزار کند و آزمایش‌های خاک و آب را برای این قشر به صورت رایگان انجام داده تا بتوانند، محصول مناسب با عملکرد بهتری را به دست آورده و میزان خسارت کاهش یابد.

بر اساس سطح زیرکشت محصول باید بازار آن توسط دولت حمایت شود تا کشاورز همچنان امیدوار به کار باشد و از طرفی این امید سبب رونق همه محصولات در تمام سال‌ها است و نه اینکه سالی خوب و سالی بدتر از سال قبل داشته باشند.

این معضل بزرگ فصل برداشت با راهکارهای فراوانی قابل حل هستند و کلید آن به دست دولت‌مردان است، دولت می‌تواند در قابل سبد حمایتی میوه و تره‌بار در سراسر کشور با یک قیمت مصوب محصولات را به دست مصرف کننده، برساند تا هم سلامت همگانی با تزریق میوه ارگانیک تأمین و هم دست دلالان کوتاه شود.

دولت باید در زمینه صنایع تبدیلی ابتدا این صنایع کوچک را بر اساس اصل 44 راه‌اندازی و بعد از اجرا از طریق فروش سهام و ... در هر منطقه به ساکنان آن تحویل دهد.

وزارت جهاد کشاورزی باید یک برنامه مدون از کاشت تا برداشت در اختیار داشته باشد و ضمن کنترل کاشت بی‌مورد در زمان برداشت نیز با هدایت ماشین‌آلات کشاورزی و حمل و نقل، کنترل بازار را در دست گرفته و یک مدیریت واحد پاسخگوی مردم و کشاورزان باشد.

 

  • 2608
  • 0
ادامه مطلب

فرودگاه جیرفت کلید توسعه و پیشرفت طلایی جنوب کرمان

فرودگاه جیرفت کلید طلایی توسعه و پیشرفت جنوب کرمان است و شمارش معکوس مردم، مسئولان و رسانه‌ها برای فعال شدن آن در نیمه اول خرداد ماه آغاز شده است.

فرودگاه‌ها به دلیل برخورداری از ظرفیت‌های مختلف در رشد اقتصادی مناطق و شهرستان‌ها و کمک به ایجاد توسعه پایدار نقش مهمی دارند و ارزش و اهمیت فرودگاه‌ها در دنیای امروز به حدی است که برخی کارشناسان، فرودگاه‌ها را لوکوموتیو اقتصادی هر کشور توصیف می‌کنند و وجود فرودگاه‌های پررونق و کارآمد را عامل رشد اقتصادی و توسعه‌ پایدار می‌دانند.

در جهان امروز، آمار ترافیک مسافری فرودگاه‌های هر کشور بیانگر میزان توسعه‌ اقتصادی آن کشور است و حجم جابه‌جایی بار هوایی نیز نشانگر قدرت اقتصادی کشورها است.

وجود فرودگاه در مناطق مختلف، تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم فراوانی بر اقتصاد آن مناطق دارد که اشتغالزایی، کمک به رونق و توسعه صنعت گردشگری و رونق صنایع و خدمات وابسته از مهم‌ترین آنهاست.

در این میان جنوب استان کرمان هم چندین سال است، چشم‌انتظار فعال شدن فرودگاه جیرفت است تا گوشه‌ای از غبار محرومیت را از چهره منطقه بزداید.

فرودگاه جیرفت کلید طلایی توسعه و پیشرفت جنوب کرمان

این روزها بحث و خبرهای داغی از راه‌اندازی فرودگاه جیرفت بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مکتوب و مجازی قرار می‌گیرد.

فرودگاه جیرفت در 25/9/1995 با توجه به تاریخ بهره‌برداری شرکت مادر تخصصی فرودگاه‌های کشور به بهره‌برداری رسید و از سال 1388 این فرودگاه به جهت افزایش طول باند برای فرود هواپیماهای پهن‌پیکر و افزایش مساحت پارکینگ هواپیماها غیرفعال شد.

در حالی که جنوب استان کرمان در زمینه‌های گردشگری، تاریخی، کشاورزی و معدنی از ظرفیت‌های بالایی برخوردار است، نبود صنعت هوایی فعال در جنوب استان کرمان از حلقه‌های مفقوده توسعه و پیشرفت این مناطق است.

برای توسعه و پیشرفت هر منطقه‌ای راه دسترسی آسان از جمله موارد مهم به شمار می‌رود که در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های دسترسی آسان تحول بزرگی در توسعه اتفاق می‌افتد.

جنوب استان کرمان با داشتن هفت شهرستان و جمعیتی حدود یک‌میلیون نفر چندین سال است که از نظر راه‌های دسترسی مناسب رنج می‌برد.

تولید چند هزار تن محصولات کشاورزی مختلف در جنوب استان کرمان نیازمند راه ارتباطی مناسب زمینی، هوایی و ریلی است که اقتصاد این منطقه را متحول و نیاز کشور را برطرف و زمینه صادرات محصولات با کیفیت را به خارج از کشور هم فراهم می‌کند.

وجود بزرگراه‌های ارتباطی، حمل و نقل ریلی و فعال شدن فرودگاه جیرفت به عنوان تنها فرودگاه جنوب استان کرمان را می‌توان از کلیدهای توسعه و پیشرفت این منطقه نام برد.

وعده‌های چندین ساله مسئولان تا خواسته‌های مردمی

مدت چند سال از فعالیت‌های عمرانی برای عریض شدن باند فرودگاه جیرفت و آماده کردن دیگر زیرساخت‌های عوامل پروازی فرودگاه جیرفت می‌گذرد و در طول مدت چند سال گذشته به ویژه در مدت روی کار آمدن دولت تدبیر و امید بحث راه‌اندازی فرودگاه جیرفت داغ شده است به طوری که فعال شدن فرودگاه جیرفت به یکی از خواسته‌های اصلی مردم این منطقه تبدیل شده است.

بیژن مشایخی یکی از شهروندان جیرفتی است که راه‌اندازی فرودگاه را از زبان چندین فرماندار شنیده و تاکنون محقق نشده است.

پهلوانی از دیگر شهروندان جیرفتی می‌گوید: برای رفتن به تهران باید مسافت 300 کیلومتری جیرفت تا کرمان را طی و یک روز را فقط برای تردد تا کرمان صرف کنیم .

وی بیان کرد: هر نفر که از جنوب استان می‌خواهد به مشهد یا تهران برود اگر از جیرفت مسافرت کند به کرمان و از کهنوج، منوجان و دیگر شهرستان‌ها به فرودگاه استان هرمزگان می‌رود که با توجه به وجود زیرساخت فرودگاه در جیرفت این وضعیت مناسب نیست.

بالا زدن آستین همت برای برقراری پروازهای فرودگاه جیرفت

با ایجاد حساسیت و لزوم راه‌اندازی فرودگاه جیرفت توسط رسانه‌های جنوب استان همه و همه از جمله استاندار کرمان، نماینده مردم شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، فرماندار جیرفت، مدیرکل فرودگاه‌های استان و رسانه‌ها دست به دست هم دادند تا به دور از حاشیه این فرودگاه راه‌اندازی شود.

تلاش برای فعال شدن فرودگاه جیرفت

مدیرکل فرودگاه‌های استان کرمان که از متولیان اصلی فعال شدن فرودگاه جیرفت است با جدیت تمام پای کار فعال شدن این فرودگاه ایستاده و در هفته یک روز را در جیرفت برای پیگیری امور راه‌اندازی فرودگاه مستقر است.

به گفته محمد نخعی، تاکنون 10 میلیارد تومان برای باند فرودگاه جیرفت هزینه شده که با طویل شدن باند فرودگاه به 3 هزار و 400 متر و تعریض آن با 60 متر به زودی کار خط کشی باند انجام و فرودگاه جیرفت آماده عملیات پروازی است.

اجرای این پروژه از سال 91 با پیگیری‎هایی که انجام شد، شتاب گرفت

نماینده مردم شهرستان‎های جیرفت و عنبرآباد در مجلس نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در جیرفت با اشاره به اینکه طرح تعریض و تکمیل فرودگاه جیرفت از سال 87 در دستور کار دولت قرار گرفته است، افزود: اجرای این پروژه از سال 91 با پیگیری‎هایی که انجام شد، شتاب گرفت.

فرج‎الله عارفی با بیان اینکه در قانون بودجه ردیفی برای این پروژه وجود نداشت، تصریح کرد: اما با همکاری شرکت فرودگاه‎ها و مسئولان استانی این امر محقق شد تا اجرای طرح به این مرحله مطلوب رسیده است.

وی با تشریح روند پیگیری‎های انجام شده و تقدیر از همکاری مسئولان کشوری و استانی، افزود: با انعقاد تفاهم‌نامه راه‎اندازی هواپیمای حمل بار میان مدیرعامل شرکت فرودگاه‎ها، شرکت هواپیمایی ماهان و استانداری کرمان، فرودگاه جیرفت خرداد ماه 93 به بهره‎برداری می‎رسد.

عارفی با بیان اینکه حمل کالا و مسافر در این فرودگاه دیده شده است، گفت: شرکت فرودگاه‎ها جایگاه سوخت را نیز در فرودگاه جیرفت راه‎اندازی کرده است که مزیت بسیار خوبی برای آن به شمار می‎رود.

روند احداث فرودگاه جیرفت بسیار خوب است

استاندار کرمان نیز در این زمینه  گفت: روند کار فرودگاه جیرفت مراحل پایانی خود را طی می‌کند و ان‌شاءالله در خرداد ماه سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

علیرضا رزم‌حسینی بیان داشت: در روند کار این فرودگاه حمل و نقل هوایی کالا و مسافر دیده شده و این مهم به رفع مشکلات کشاورزان و مردم منطقه کمک شایانی می‌کند.

وی تصریح کرد: روند احداث فرودگاه جیرفت بسیار خوب است و تقریباً کار آن تمام شده و امیدورایم طی ماه آینده شاهد بهره‌برداری از آن باشیم.

راه‌اندازی فرودگاه جیرفت از مطالبات مهم مردم شهرستان‌های جنوب کرمان است

فرماندار جیرفت نیز با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه پیشرفت روند کار فرودگاه جیرفت اظهار داشت: مسائل و مشکلات مربوط به طرح توسعه عوامل پروازی فرودگاه جیرفت با جدیت در حال پیگیری است و در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است.

احمد امینی‌روش خاطرنشان کرد: تکمیل فرودگاه جیرفت و راه‌اندازی مجدد پروازهای این فرودگاه در اولویت برنامه‌ها قرار دارد، زیرا این موضوع از مطالبات مهم مردم شهرستان‌های جنوب کرمان است.

وی عنوان کرد: علاوه بر توسعه عوامل پروازی طرح‌های عمرانی دیگری هم در این فرودگاه آغاز شده که ساختمان اداری با زیربنای 160 متر مربع و اعتبار یک میلیارد ریال از جمله این طرح‌ها است.

امینی‌روش تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های جنوب کرمان در زمینه تولید محصولات کشاورزی و از سوی دیگر جابجایی مسافر بر ضرورت بهره‌برداری مجدد از فرودگاه جیرفت افزوده که امید است خرداد ماه سال جاری شاهد برقراری پرواز مجدد در این فرودگاه باشیم.

شمارش معکوس مردم، مسئولان و رسانه‌ها برای فعال شدن فرودگاه جیرفت در نیمه اول خرداد ماه آغاز شده است.

 

  • 3028
  • 0
ادامه مطلب

خریدبیش از6هزارتن گوجه فرنگی ازکشاورزان جنوب کرمان



رئیس سازمان تعاون روستایی جنوب کرمان گفت: بیش از 6 هزار و 200 تن گوجه‎فرنگی از کشاورزان جنوب استان کرمان خریداری شده است.
 فرود سالاری بعد از  در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با پیگیری‎های استاندار کرمان و تخصیص هزینه خرید توسط معاونت راهبردی ریاست جمهوری کار خرید تضمینی گوجه‎فرنگی کشاورزان جنوب استان از 18 اردیبهشت ماه آغاز شده است.

وی بیان داشت: تاکنون بیش از 6 هزار و 200 تن گوجه‎فرنگی از کشاورزان جنوب استان کرمان خریداری شده است.

سالاری با اشاره به خرید گوجه‎فرنگی با قیمت 330 تا 350 تومان از کشاورزان منطقه تصریح کرد: با اختصاص یارانه خرید از سوی دولت قیمت در حال حاضر به تعادل رسیده است.

وی افزود: در صورتی که دلالان قصد داشته باشند که این محصول را از کشاورزان خریداری کنند، باید قیمتی بالاتر از این را مشخص کنند.

رئیس سازمان تعاون روستایی جنوب کرمان از فعال بودن هشت مرکز خرید در جنوب استان برای خرید گوجه‎فرنگی کشاورزان خبر داد و گفت: پیش‎بینی کارشناسان تولید 600 هزار تن گوجه‎فرنگی در مزارع جنوب استان است.

سالاری عنوان کرد: قیمت تمام شده، تولید بیش از 500 تومان است که قبلاً در خرید توافقی دلالان تعیین کننده قیمت بودند، اما با ورود سازمان تعاون روستایی جنوب کرمان بخشی از هزینه کشاورزان تأمین و بازار به حال تعادل رسیده است.
 

  • 2536
  • 0
ادامه مطلب