خوش آمدید

سرویس اینترنت رایگان در پارک ولیعصر راه اندازی شد

 بنا به گزارش روابط عمومی شهرداری جیرفت ، شهردار جیرفت جناب آقای مهندس مختاری از راه اندازی سرویس اینترنت رایگان در پارک ولیعصر  خبر داد.سرویس اینترنت رایگان در پارک ولیعصر


وی اظهار داشت: شهروندان می توانند در پارک ولیصر با استفاده از اینترنت رایگان که بصورت بی سیم (وایرلس) می باشد از امکانات اینترنت بهره مند شوند و این اقدام در راستای توسعه شهروند الکترونیک انجام پذیرفته است.


و همچنین کارشناس فناوری و اطلاعات شهرداری جناب آقای پاینده افزود : دیگر پارک های شهر هم به اینترنت رایگان به صورت بی سیم (وایرلس) مجهز خواهند شد و همچنین شبکه اینترانت (شبکه داخلی) در کلیه پارک ها و مراکز پرجمعیت هم راه اندازی خواهد شد که دانش آموزان ، دانشجویان و دیگر اقشار جامعه میتوانند از مزایای این شبکه داخلی استفاده کنند.


وی تصریح کرد شبکه داخلی دارای خدماتی از جمله ارائه فایل های علمی ، فرهنگی و آموزشی (فیلم ها ، متن ها و نرم افزارهای آموزشی ) و ... که  تا بحال در کشور به صورت رایگان انجام نشده است مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

  • 7443
  • 0
ادامه مطلب

مادران شاغل بخوانند

در چنین شرایطی تاثیرات منفی را بر روند تغذیه خانواده شاهد خواهیم بود كه سلامت آنها را درمعرض خطر قرار می‌دهد.
از سوی دیگر هرچه مدت زمانی كه والدین در محل كارشان سپری می‌كنند بیشتر باشد، زمان و انرژی كمتری را به فرزندان و برآورده ساختن نیازهای مختلف آنها اعم از تهیه غذای مناسب برایشان اختصاص می‌دهند كه می‌تواند پیامدهای نامطلوبی به همراه داشته باشد.
در گذشته مطالعات زیادی درباره تاثیر اشتغال مادران بر سلامت جسمی و روحی اعضای خانواده انجام شده است. اما این نخستین بار است كه در تحقیقاتی دیگر خانواده به عنوان یك جمع مورد مطالعه قرار می‌گیرد و نقش پدران نیز در این روند پررنگ‌تر بررسی می‌شود.
نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد استرس‌های شغلی پدر و مادر، تاثیر قابل توجهی روی روند تغذیه اعضای خانواده دارد.
از آنجا كه بیشتر مادران مسوولیت خرید مواد غذایی و تهیه غذا را به عهده دارند، مادرانی كه شاغل‌اند به سبب استرس‌های شغلی‌شان، تاثیرگذاری كمتری بر بهبود تغذیه و شكل‌گیری عادات غذایی سالم میان خانواده دارند اما باید این موضوع را مورد توجه قرار داد كه استرس‌های شغلی پدران نیز می‌تواند در این روند نقش بسیار مهمی داشته باشد.
بی‌توجهی والدین به تغذیه فرزندان موجب می‌شود میوه و سبزیجات در سبد غذایی خانواده‌ها جایگاهی نداشته باشد، علاقه آنها به خوردن فست‌فودها افزایش یافته و وعده غذایی صبحانه در خانواده به دست فراموشی سپرده می‌شود، بنابراین باید در نظر داشت توجه والدین به تغذیه فرزندان می‌تواند نقش مهمی در تضمین سلامت آنها داشته باشد. عادت‌های تغذیه‌ای ریشه در رفتار والدین دارد.
اختصاص زمانی قابل توجه به برآورده كردن نیازهای تغذیه‌ای خانواده و پخت غذای خانگی كه از مواد غذایی سالم و تازه تهیه شده است، تنها كلید آموزش عادت‌های غذایی سالم در میان اعضای خانواده محسوب می‌شود و این همان قطعه گمشده معمایی است كه این روزها بسیاری از خانواده‌ها در جستجوی آن هستند.

  • 10294
  • 0
ادامه مطلب

چرا قرآن گوشت خوک را حرام شمرده است؟ + بیماری هایی که گوشت خوک بوجود می آورد

قرآن کریم، انواع غذاها را که برای جسم و روح انسان مفید بوده و ذائقه‌ی او را نیز ارضاء کرده حلال شمرده است، و از طرفی انسان را از خوردن غذاهای مضر و پلید نهی می‌کند.چرا قرآن گوشت خوک را حرام شمرده است؟ + بیماری هایی که گوشت خوک بوجود می آورد
ممنوعیت از غذاهای غیربهداشتی و تنفرآمیز یکی از خدمات دین الهی به بشریت است، زیرا در شرایطی که میکروب کشف نشده بود و اثرات غذاهای پلید در بوجود آوردن بیماری‌ها روشن نبود، آنها را ممنوع اعلام کرده و این خدمت بزرگی در جهت سلامتی انسان‌ها می‌باشد.
یکی از حیوان‌هایی که مصرف گوشت آن در فهرست غذاهای حرام قرار گرفته است گوشت خوک می‌باشد که در قرآن از آن به «لحم خنزیر» یاد شده است:          

«إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَیکُمُ الْمَیتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِیرِ وَ...»
خدا، تنها (خوردن) مردار و خون و گوشت خوک و آنچه را که به هنگام سربریدن نام غیرخدا بران بانگ زده شده حرام کرده است.»
که مضمون این آیه، در چهار سوره‌ی قرآن آمده است و علت تاکید قرآن بر این مطلب، همان اهمیت موضوع و خطرات جسمی و روحی مصرف گوشت خوک و نیز آلودگی جامعه‌ی بشری به آن است به طوری که هنوز در برخی کشورهای جهان به ویژه اروپا و آمریکا گوشت خوک جزء غذاهای رسمی آنها قرار دارد.
حال می خواهم به حکمت حرام شمردن گوشت خوک بپردازیم:
حکمت‌های حرام شمردن گوشت خوک:
برخی صاحب نظران در مورد حرمت گوشت خوک به برخی از حکمت‌های قرآن اشاره کرده‌اند که بعضی از آن موارد را در اینجا می‌آوریم و برای آگاهی بیشتر از این موضوع منابعی را جهت مطالعه معرفی می‌کنیم:
در مورد فلسفه‌ی حرمت گوشت خوک از دو جهت می‌توان سخن گفت:

الف. تأثیرات روحی و روانی گوشت خوک:
خوک حتی نزد اروپائیان که از گوشت آن می‌خورند سمبل بی‌غیرتی است و حیوانی کثیف است. خوک در امور جنسی فوق العاده بی‌تفاوت و لا أبالی است و علاوه بر تأثیر غذا در روحیات که از نظر علمی ثابت شده است، تاثیر این غذا در خصوص لاأبالی گری در مسائل جنسی مشهود است.
یکی از نویسندگان می‌نویسد: خوک غیرت ناموسی ندارد و جفت خود را در معرض خوک‌های نر دیگر قرار می‌دهد و حتی از این کار لذت هم می‌برد، که این صفات در گوشتش هم تاثیراتی دارد از این جهت اشخاصی که از آن تغذیه می‌کند همان صفات و اخلاق رذیله را پیدا می‌کنند.

ب. ضررهای بهداشتی و بیماری‌هایی که توسط خوک به انسان منتقل می‌شود:
برخی بیماری‌ها هستند که از جمله عوامل ابتلای به آنها گوشت خوک است و استفاده از گوشت خوک در ایجاد آنها موثر است:
1. اسهال خونی؛
2. یرقان عفونی؛
3. انتامیب هیستولتیک، که انسان را به اسهال آمیبی مبتلا می‌نماید؛
4. بیماری شبه باد سرخ که در انسان به صورت لکه‌های سرخ و دردناک توأم با سوزش شدید روی دست‌ها ظاهر می‌شود؛
5. تصلب مشرایین ـ دردهای مفصلی و مسمومیت‌ها و علت آن میزان زیاد چربی و اسیداوریک موجود در گوشت خوک می‌باشد.
6. خوک از خوردن چیزهای پلید حتی مدفوع خودش باکی ندارد لذا معده‌اش لانة اقسام میکروب‌هاست که به گوشت و خون و شیرش هم سرایت می‌کند.

اما برخی بیماری‌ها تنها علت آن، خوردن گوشت خوک است از جمله:
1. «کرم کدوی خوک» که درعضلات و مغز خوک یافت می‌شود که انسان را دچارنارسائی‌هایی در دستگاه گوارش می‌کند.

2. «تری شینوز» این نیز کرم دیگری است که باعث خراشیدن و التهاب جداره امعاء و پیدایش جوش‌ها و دمل‌های پراکنده در تمام بدن و درد شدید عضلانی و سختی تنفس و ناتوانی در سخن گفتن و جویدن غذا و ... می‌شود که تا به حال درمانی برایش پیدا نشده است.

3. استفاده از گوشت خوک، به علت ثقیل الهضم بودن معده را به زحمت می‌اندازد..
ناگفته نماند که در کشورهای اسلامی در اثر مبارزه‌ی جدی اسلام، گوشت این حیوان مصرف نمی‌شود و لذا پیامدهای آن نیز کمتر به چشم می‌آید، اما در کشورهای غربی (اروپا، آمریکا) این ممنوعیت اعمال نمی‌شود ولی با این حال بسیاری از مردم از مصرف آن دوری می‌گزینند؛ حتی در برخی از کشورها مثل برخی قسمت‌های روسیه در اثر شیوع بیماری‌های مربوط به گوشت خوک (کرم ترکین یا ترشین) مصرف گوشت آن را ممنوع اعلام کرده‌اند و همچنین بیماری کرم کدوی خوک به صورت گسترده در جهان منتشر شده و در کشورهای اسلامی که گوشت خوک مصرف نمی‌کنند به ندرت دیده می‌شود.

نتیجه :
حکمت تحریم گوشت خوک را می‌توان پیشگیری از زیان مترتب بر گوشت خوک شمرد ولی این ضررهای بهداشتی و اخلاقی فقط می‌تواند به عنوان فلسفه و حکمت این حکم مطرح شود ـ نه علت انحصاری آن ـ و هنوز باید منتظر کشفیات جدید علمی در این باره باشیم. پس حرام‌ها و حلال‌های خداوند دارای مصلحت‌ها و حکمت‌هایی است که با پیشرفت علوم بدان‌ها بیشتر پی می‌بریم. به عبارت دیگر قرآن به برخی نکات اشاره می‌کند که علوم پزشکی و عقل آدمیان درصدر اسلم آنها را کشف نکرده بود که نمونه‌ی آن همین تحریم گوشت خوک است که برخی از مضرات و حکمت‌های آن اشاره شد.

  • 8623
  • 0
ادامه مطلب