خوش آمدید

شهد شیرین رطب‌های جیرفت در آستانه برداشت

بازار شهرداری جیرفت و سینی‌های رنگارنگ رطب‌های چشم هر خریداری را به سمت خود فرا می‌خواند، شیرین، خوش‌رنگ و درشت ویژگی‌های رطب تازه جیرفت است.

رطب‌های یکی از غرفه‌داران که آن‌ها را از باغات میونچیل جیرفت به بازار آورده است، نگار رقمی از رطب تازه جیرفت خوش‌خوراک و کمی درشت‌تر از سایر ارقام است، سرخال مضافتی ترکیبی از قرمز و مشکی با طبعی گرم و آل‌مهتری این ریز خرمای خوش‌طعم جیرفتی نخستین رطب زودرس که بازار را قرق می‌کند.

با گذری در بازار میل به خوردن یک دانه رطب بیشتر می‌شود

با گذری در بازار شهرداری میل به خوردن یک دانه رطب بیشتر و بیشتر می‌شود آنگاه که هر رهگذری مقداری خریده است.

رضا جلالی برای خرید سوغات برای دوستانش در کرمان به بازار آمده، سرخال مضافتی آن هم 10 کیلو، وی می‌گوید: خوشمزه است و کرمانی‌ها بیشتر می‌پسندند.

در آن سوی بازار جوانی صدا می‌زند، خوشمزه و شیرین سوغات جیرفت، صاحب صدا غرفه کوچکی دارد که مملو است از سینی‌های رنگارنگ رطب در باورمان نمی‌گنجد که در ساعت بیش از 100 کیلو رطب می‌فروشد اما درست می‌گفت، در همان لحظه زوج جوانی که از یزد آمده بودند، 20 کیلو آل‌مهتری سوغات می‌خواستند.

نخل‌هایی که با زبان روزه آبیاری شده است

از بازار به نخلستان‌های انبوه میانچیل خواستگاه خرمای جیرفت رفتیم، علی امیری از ساکنان روستای بهرامی که در باغ نسبتاً جوانش مشغول برداشت بود به خبرنگار فارس گفت: امسال محصول زیاد و با کیفیت است، خدا را شاکر هستیم.

نخل‌های مضافتی با خوشه‌های قرمز متمایل به سیاه از دور خودنمایی می‌کردند که در میانشان خوشه‌های خوش‌رنگ شکری چشم‌نوازی می‌کرد.

طالبی از دیگر کشاورزان سرونی بیان داشت: رطب باغات میونچیل جیرفت طعم بهشت می‌دهند، زیرا باغدارانش با زبان روزه نخل‌ها را آبیاری کرده‌اند.

ابوالحسن پیرنیا رئیس مرکز خدمات جهاد کشاورزی دریاچه  اظهار داشت: بیش از یک‌هزار و  500 هکتار نخلستان‌های میانچیل کم‌کم آماده برداشت خرمای میان‌رس هستند، اما رطب‌های میانچیل طعمشان به‌یادماندنی است.

وی بیان کرد: اینجا همه نخل دارند، مرغوبیت خرمایش در جیرفت بی‌نظیر و طعم رطب‌های تازه به شیرینی میهمان نوازی‌ آنها می‌رسد.

محصول خرمای جیرفت در 3 فصل وارد بازار می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جیرفت گفت: تنوع آب و هوایی در شهرستان جیرفت محصول خرمای ما را در سه فصل زمانی به بازار عرضه می‌کند.

محمدعلی سیفی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در جیرفت اظهار داشت: خرمای زودرس «رطب» خرمای میان‌رس و خرمای دیررس در فواصل زمانی متفاوت وارد بازار مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه آل‌مهتری، خنیزی، شکری و نگار از جمله ارقام زودرس جیرفت هستند، گفت: یک ماه مانده به فصل برداشت محصول خرمای جیرفت ارقام زودرس که نخستین آنها آل‌مهتری است وارد بازار مصرف می‌شود.




کپی
لینک اشتراک گذاری

  • 6431
  • 0